Forsiden - opstvedt.com

Korsfjordtrimmen 2021 - Seilas 6

Finværet forsetter og en fin kveld på Korsfjorden med 2-5 M/S fra NV. Endelig skulle vi seile et annet sted enn Kyrholmen. Denne gangen 2 ganger Lerøy. Vi hadde en kjempefin start og kom oss raskt ut i fri vind. Siden det det gikk mot flo så valgte vi midt til babord banehalvdel da strømmen ville dra mot merket. Vi rundet merket som båt nummer 2 to båtlengder bak første båt og satte spinnaker mot Blia i det vi rundet - perfekt setting. På lensen fokuserte vi på å holde fart i båten og jibbet 2 ganger på vei til Blia. Vi rundet likt rundt merket så vi hadde tatt inn litt. På kryss til Lerøy valgte vi samme taktikk som 1 kryss og vi rundet som første båt klart foran neste. Igjen fokus på fart på lensen og vi gikk i mål nesten 5 minutter foran neste båt i klassen. Det ble seier i klassen og delt førsteplass overall.

Trimmingsseilasene 2021 - Seilas 8

Nok en fin augustkveld på fjorden. Og nok en gang tur/retur Kyrholmen, med 6-10 M/S fra NV. Nå hadde vi endelig fått kommet litt i trim igjen og vi gjorde en fin første legg med kryss og god fart. Vi distanserte konkurrentene litt og rundet vel et minutt foran neste båt. Så var det opp med spinnakeren (den store) og farvel til de andre med maks rundt 11 knop. I mål var vi nesten 3 min foran neste båt. Klar 1. plass denne gangen altså.

Korsfjordtrimmen 2021 - Seilas 5

Da var mesteparten av gjengen med igjen og vi gledet oss til en fin seilas. Turen denne gangen var tur/retur Kyrholmen i lett vind fra SV. Første kryss gikk greit, men det ble litt "tricky" oppe ved Kyrholmen med dreiende vind og mye strøm. Vi slapp et par båten forbi oss her. Ikke helt ferdig "rustbanket" tok gutta feil pose og satte den lille spinnakeren. I den lette vinden så hjalp ikke det på å hente inn det tapte. Når vi kom til Blia for runding ble det klart at det ville bli avkortning da vinden nå omtrent var borte. Etter å ha lagt og drevet lenger og lenger vekk fra mål linjen gjorde vi kort prosess og brøt.

Trimmingsseilasene 2021 - Seilas 7

Endelig ut å seile konkurranse igjen. Etter å ha vært satt på sidelinjen av Covid-19 siden Neglespretten 2020 (Vi vant vår klasse ) så var fullt mannskap restriksjonene endelig løftet. Dagens seilas gikk tur/retur Kyrholmen i fin vind fra NV. Siden det fremdeles er sommerferie var vi redusert til 4 stykker denne dag og tok denne seilasen mer som en "rustbanking" etter 15 måneder med kun turseiling. Det ble en 2. plass ut av det og egentlig fornøyd.