Forsiden - opstvedt.com

Isbjørnen 2012

Endelig en dag med litt sol og fin vind. Det var tidlig opp for å få montert på storseil og lagt inn rutene for de forskjellige løpene i årets Isbjørn seilas, arrangert av Bergens Seilforening. Dette var også siste seilas i Hordaland Seilkrets sin Vinterserie. Vi ledet vår klasse foran denne siste seilasen, og med et godt resultat ville vi vinne serien også.

Starten

Før start prøvde vi å finne en posisjon som vill gi oss en god start. Det ble raskt klart at det kom til å bli trangt rundt merket, så derfor mente vi at vi hadde funnet en ideel posisjon å starte fra. Men som på Neglespretten fant vinden det for godt å løye ned en del slik at vi kom for sent til start denne gangen også.

Første legg - til Spikeren

I og med den dårlige starten var første bud nå å få seilt i fri vind slik at vi kunne begynne å reparere. Dette lykkes vi stort sett med og spiste en del båter før runding Spikeren.

Andre legg - til Tangeflu

Her ble det litt stikk i skjøtet store deler av leggen. Dermed også drag-race de den med lengst vannlinje stort sett vinner. Her kom vi gangske godt ut av det, og med en taktisk riktig runding ved Tangeflu hadde vi nå posisjonert oss godt for å plukke flere båter.

Tredje legg - til Kyrholmen

Her valgte vi av tidligere erfaringer å holde oss vest i Lerøyosen. Vi plukket båt etter båt her og når vi kom ut på Korsfjorden hadde vi ideell kurs mot Kyrholmen og ikke så mange båter foran oss.

Fjerde legg - til Tangeflu

Så var det opp med spinnakeren (den store denne gangen) og det var mye skjæring første del av leggen. Vi valgte å gå mot øst i Lerøyosen - Man velger jo motsatt av favorisert i motsatt rettning :). Nå hadde vi 5 båter foran oss og med konsentrert seiling og god runding ved Tangeflu var det nå kun 3 båter foran oss.

Siste legg - til mål

Her tok vi innpå de 3 siste båtene, men ikke nok til at vi kune gjøre noe med vår posisjon på resultatlisten.

 

Oppsummering

Hadde vi lykkes med å komme ut i starten slik planen var hadde det muligens blitt en spiker, men denne gangen måtte vi igjen ta til takke med en 2. plass. Alt i alt en fin dag og det var virkelig godt å få litt vind i håret igjen.